Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Borgtocht en overbruggingskrediet

In het kader van een overbruggingskrediet ten behoeve van een vennootschap werd door de bank aan de aandeelhouders, persoonlijke borg gevraagd.

Die wordt ook verstrekt. De vennootschap failleert. De bank spreekt daarop de borg aan. De echtgenote van één van de aandeelhouders had geen toestemming gegeven en vernietigde de borg.

De Hoge Raad heeft uitgemaakt dat de uitzondering van artikel 1:88 BW “mits zij geschiedt ten behoeve van de normale uitoefening van het bedrijf van die vennootschap” niet opgaat. De Hoge Raad heeft in deze overwogen dat zonder nadere motivering het niet begrijpelijk is dat in dit geval sprake was van een dergelijke normale uitoefening van het bedrijf.

Hoge Raad 18 december 2015, ECLI:NL:HR:2015:3606.

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef (0318 - 52 24 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.