Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Vereffening ontbonden stichting 

De stichting failleert. Uiteindelijk kan na verificatievergadering 100% van de vorderingen worden uitgekeerd uit de gerealiseerde activa.

Daarna resteert er nog een aanzienlijk bedrag. Op grond van artikel 2:19 lid 1 sub c is de stichting van rechtswege ontbonden. Echter de stichting is na ontbinding door insolventie blijven voortbestaan voor zover dat voor de vereffening noodzakelijk is.

Het bestuur gaat echter niet over tot vereffening. Uiteindelijk dient de voormalig curator een verzoek in tot ontslag van deze (niet functionerende) vereffenaars en verzoekt zichzelf tot vereffenaar te benoemen, hetgeen door de Rechtbank wordt ingewilligd (Rechtbank Den Haag, 22 januari 2016 ECLI:NL:RBDHA:2016:3912). 

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef (0318 - 52 24 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.