Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Echtelijke woning en faillissement

Op 19 april 2016 is een initiatiefwetsvoorstel door de Tweede Kamer aangenomen.

Het doel daarvan is dat de omvang van de wettelijke gemeenschap van goederen wordt beperkt ten gunste van een beperkte gemeenschap van goederen.

Voorts wensen de indieners van het wetsvoorstel artikel 61 Fw te wijzigen in het geval partijen buiten gemeenschap zijn gehuwd.

Thans beschikt de niet failliete echtgenoot die eigenaar is van de woning slechts over beperkte bewijsmogelijkheden om zijn aanspraken te bewijzen. Als hij daar niet in slaagt dan valt bijvoorbeeld de woning in de boedel.

Een voorbeeld hoe het naar het huidige recht aan toegaat, ondanks de afwezigheid van huwelijksgemeenschap blijkt ondermeer uit de uitspraak van de Rechtbank Noord-Nederland d.d. 11 december 2013, ECLI:NL:RBMNE:2013:7941.

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef (0318 - 52 24 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.