Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Dwaling bij het aangaan van een huurovereenkomst met betrekking tot horecaruimten

Recentelijk heeft het Gerechtshof ’s-Gravenhage huurders in het gelijk gesteld in een dwalingsprocedure tegen de verhuurder.

Wat was er aan de hand?

Huurders huurden een horecaruimte op een recreatiepark. Achteraf blijkt dat op grond van het bestemmingsplan zij uitsluitend hun activiteiten mogen richten op de bezoekers van het park en niet op andere klanten. Dit wisten zij niet. De exploitatie werd daardoor ernstig bemoeilijkt. Verhuurder wist dit wel.

Het Gerechtshof overweegt dat op grond van de huurovereenkomst de huurders een onderzoeksplicht hebben. Echter de meldingsplicht van de verhuurder die van de juridische situatie op de hoogte was, gaat voor. De huurovereenkomst wordt wegens dwaling vernietigd.

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef: telefoonnummer 0318-52 24 04, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.