Blog en nieuwste meldingen van Boers Advocaten
hoek

Beheersbeding ten behoeve van de hypotheekhouder

De hypotheekhouder, meestal de bank, kan het beheer van bijvoorbeeld een woning, overnemen als het beheersbeding in de hypotheekakte is opgenomen en de eigenaar in ernstige mate tekort schiet in zijn verplichtingen jegens de bank.

Het gaat daarbij uiteraard om betalingsachterstanden maar ook om de verplichting om de woning in goede staat en goed verzekerd te houden.

Het kan onder meer ook aan de orde zijn als het pand zonder toestemming van de bank is verhuurd (verhuurbeding) en of er sprake is van een hennepplantage.

Recentelijk had het Gerechtshof Den Haag over een dergelijke zaak te beslissen (Gerechtshof Den Haag, 16 februari 2016 ECLI:NL:GHDHA:2016:265).

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef (0318 - 52 24 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Boers Advocaten bij Twitter
Boers Advocaten bij LinkedIn
Boers Advocaten bij Facebook
Schrijf ons een bericht.

Boers Advocaten gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.Niet akkoord? Klik hier voor meer informatie.