Wij kijken verder dan de zaak

De Dag van de scheiding van 15 september 2023

Geplaatst:  2 oktober 2023

Leestijd:  2 minuten

Op vrijdag 15 september jl. heeft de Nederlandse Vereniging voor Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (VFAS) op de Dag van de scheiding een nieuw concept ouderschapsplan ter beschikking gesteld aan ouders van minderjarige kinderen, die te maken krijgen met het eindigen van hun (huwelijks-) relatie.

Door en in opdracht van de vFAS is onderzocht wat de ervaringen zijn met het ouderschapsplan in de afgelopen 15 jaar. Heeft het problemen opgelost of conflicten juist vergroot? Hoe denken ouders over dit verplichte onderdeel bij scheiding?
Hiervoor heeft het bureau Motivaction onderzoek gedaan onder een representatieve groep gescheiden ouders; hoe hebben zij het opstellen en uitvoeren van het ouderschapsplan ervaren?

Mede naar aanleiding van de onderzoeksresultaten heeft de VFAS een nieuw model ouderschapsplan ontwikkeld. In duidelijke taal, begrijpelijk voor iedereen. Dit model is te downloaden via www.verder-online.nl.

Specifiek wordt gewezen op de financiële afspraken, die moeten worden gemaakt. Het advies is voor deze complexe materie hulp in te schakelen van een vFAS-advocaat-mediator.

Mocht u vragen hebben over het nieuwe model ouderschapsplan, neem dan contact op met Boers Advocaten in Veenendaal, VFAS advocaat-mediator mr. Carien Snouckaert dan wel advocaat mr. Fleur Stigter onder telefoonnummer 0318-522404 dan wel via cjasnouckaert@boersadvocaten.nl of pmafstigter@boersadvocaten.nl.


Gekoppelde categorieën:


Terug naar overzicht

Onze advocaten helpen u graag verder. Wat kunnen we voor u doen?

Contact opnemen

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen