Wij kijken verder dan de zaak

De financiële afwikkeling van een woning na samenleving is vaak niet eenvoudig!

Geplaatst:  16 juni 2023

Leestijd:  2 minuten

Voor samenlevers gelden niet dezelfde regels als voor echtgenoten of geregistreerde partners. Het is daarom verstandig vóór het starten van een samenleving bij een notaris om voorlichting te vragen en een goed en passend samenlevingscontract aan te gaan. Dit met name als er een huis wordt gekocht.

Hoe belangrijk dit kan zijn, blijkt wel uit de uitspraak van de Rechtbank Limburg van 8 maart 2023 (ECLI:NL:RBLIM:2023:2117).

In deze zaak hebben partners met elkaar samengewoond met een samenlevingscontract. Bij uit elkaar gaan vordert één van partijen een vergoeding van de bedragen, die vanuit zijn kant zijn geïnvesteerd in de gezamenlijke woning.

De rechtbank wijst dit af, omdat deze rechtsvordering is verjaard. Door het verstrijken van vijf jaar na investering van dit bedrag in de woning, kunnen deze bedragen volgens de rechtbank niet meer geclaimd worden. Toepassing van de regels voor gehuwden of geregistreerde partners is niet mogelijk.

Dit kan voor partners grote gevolgen hebben!

 

Heeft u vragen over de beëindiging van uw samenleving? U kunt contact opnemen met mr Carien Snouckaert, Boers Advocaten in Veenendaal, e-mail: cjasnouckaert@boersadvocaten.nl, telefoonnummer: 0318-522404.


Gekoppelde categorieën:


Terug naar overzicht

Onze advocaten helpen u graag verder. Wat kunnen we voor u doen?

Contact opnemen

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen