Wij kijken verder dan de zaak

De nachtmerrie van elke bruid!

Geplaatst:  13 mei 2019

Leestijd:  4 minuten

Voor een groot gedeelte van de (vrouwelijke) bevolking is het belangrijkste object van een bruiloft de bruidsjurk! Menigeen geeft hier behoorlijk wat geld aan uit. Door de bruid in kwestie was in maart 2018 een met de hand op maat gemaakte bruidsjurk besteld, die in het atelier zou worden gemaakt. In juni 2018 ontving de bruid de jurk. Zij was echter totaal niet te spreken over de kwaliteit van de jurk en heeft hierover direct contact opgenomen met het atelier. De bruid wenste de jurk niet langer af te nemen, maar het atelier werkte daar niet aan mee. De bruid startte een procedure bij de Rechtbank Amsterdam.

Vordering

De bruid vordert vernietiging van de overeenkomst op grond van bedrog. Zij heeft twee coupeuses geraadpleegd die beiden hebben vastgesteld dat de bruidsjurk Chinese confectie is en de jurk dus niet een met de hand op maat gemaakte jurk in een Nederlands atelier betrof. De bruid meent dan ook dat de bruidsjurk niet voldoet aan de overeengekomen afspraken. Het atelier is volgens de bruid niet eerlijk geweest over de herkomst van de jurk en de overeenkomst dient dan ook te worden vernietigd, waarbij het atelier tevens de aanvullende schade van de bruid dient te vergoeden, aldus de bruid. In totaal gaat het om een bedrag van € 2.275,00.

Beoordeling

De Rechtbank Amsterdam heeft de vorderingen van de bruid beoordeeld en komt tot de conclusie dat de bruid uit de bewoordingen op de website van het atelier “We werken samen met een gespecialiseerd atelier die de bruidsjurk helemaal voor jou op maat en naar wens maakt”, niet heeft kunnen afleiden dat het om een Nederlands atelier gaat. Voorts heeft de bruid niet voldoende aangetoond dat de jurk in kwestie niet met de hand op maat is gemaakt. Het atelier heeft verder gemotiveerd betwist dat het om een confectiejurk zou gaan. Overigens, zelfs indien sprake zou zijn van een confectiejurk uit China, die vervolgens met de hand op maat is gemaakt, zou voldaan kunnen zijn aan hetgeen op de website van verkoper is gesteld. De Rechtbank stelde de bruid in het ongelijk en veroordeelde de bruid in de proceskosten van het atelier. De bruidsjurk die in eerste instantie nog betaalbaar was, werd uiteindelijk toch een duur grapje!

Lees de volledige uitspraak hier.

Advies

Of het nu een bruidsjurk is, een woning of een broodrooster, als de zaak niet aan de overeenkomst beantwoordt, zijn er gronden om een overeenkomst te vernietigen of te ontbinden. Hiervoor moet wel aangetoond worden dát de zaak niet aan de overeenkomst beantwoordt. Heeft u een koopovereenkomst gesloten, maar bent u het niet eens met het resultaat? Neem vrijblijvend contact op om te beoordelen of wij iets voor u kunnen betekenen. U kunt contact opnemen met mr. Corina Evertse via 0318 – 52 24 04, of per e-mail via cevertse@boersadvocaten.nl.

 


Terug naar overzicht

Onze advocaten helpen u graag verder. Wat kunnen we voor u doen?

Contact opnemen