Wij kijken verder dan de zaak

Huurrecht Bedrijfsruimte – de huurrechtbundel 2024

Geplaatst:  10 april 2024

Leestijd:  4 minuten

De 2024 editie van de bundel ‘Huurrecht Bedrijfsruimte’ is gereed. Meer informatie leest u hier:

De wereld van het huurrecht is complex en voortdurend in beweging. Voor ondernemers die actief zijn in de vastgoedsector, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en regelgevingen. Onze recent uitgebrachte editie van de huurrechtbundel biedt een uitgebreid overzicht van de essentiële aspecten van dit rechtsgebied. Lees verder wat u kunt verwachten.

Het doel van de huurrechtbundel

Deze bundel is in 2003 gestart door L.L. de Boef als reactie op de nieuwe wetgeving van dat moment. Het huurrecht wordt benaderd vanuit een historisch perspectief, waarbij ook de evolutie van de rechtspraak over de jaren heen benadrukt wordt. Bovendien besteden we aandacht aan de recente ontwikkelingen met betrekking tot de coronapandemie en de impact daarvan op het huurrecht van bedrijfsruimtes.

Wat is huur?

Het tweede hoofdstuk duikt dieper in op de definitie van huur en de verschillende aspecten die hierbij komen kijken. Het is een essentieel startpunt om een goed begrip te krijgen van de juridische implicaties van huurovereenkomsten.

Toepasselijke huurregels

Hoofdstuk drie richt zich op de specifieke huurregels die van toepassing zijn op bedrijfsruimtes. Dit omvat een overzicht van de wet- en regelgeving die van invloed is op huurovereenkomsten in dit domein.

Gemengde (huur)overeenkomsten en publiekrechtelijke aspecten

Hoofdstuk vier en vijf verkennen respectievelijk gemengde huurovereenkomsten en overeenkomsten met een publiekrechtelijk aspect. Dit zijn gebieden waarbij de juridische aspecten vaak complex kunnen zijn en diepgaande kennis vereisen.

Capita Selecta Algemeen Deel

Het zesde hoofdstuk behandelt verschillende specifieke onderwerpen in het algemene deel van het huurrecht. Van de staat van het gehuurde tot aan ontbindingen, dit hoofdstuk biedt een gedetailleerde kijk op diverse juridische vraagstukken.

Huurrecht bedrijfsruimte

De kern van de bundel wordt gevormd door hoofdstuk zeven, waarin het huurrecht met betrekking tot bedrijfsruimtes wordt behandeld. Onderverdeeld in secties voor verschillende soorten bedrijfsruimtes, biedt dit hoofdstuk een grondige analyse van de wet- en regelgeving die van toepassing is.

Slot

Ten slotte wordt de bundel afgerond met een conclusie en eventuele laatste overwegingen. Hier kunt u reflecteren op de diepgaande verkenning van het huurrecht voor bedrijfsruimtes.

Kortom, de nieuwe editie van de bundel ‘Huurrecht Bedrijfsruimte’ is een waardevolle bron van informatie voor juristen, vastgoedprofessionals en ondernemers die actief zijn op dit gebied. Met een uitgebreide inhoudsopgave en grondige analyses van diverse juridische kwesties, is deze bundel een onmisbare aanwinst voor iedereen die te maken heeft met huurrecht in de zakelijke context. Hier kunt u de bundel ‘Huurrecht Bedrijfsruimte’ downloaden.

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef MRICS (0318 – 52 24 04, lldeboef@boersadvocaten.nl).


Gekoppelde categorieën:


Terug naar overzicht

Onze advocaten helpen u graag verder. Wat kunnen we voor u doen?

Contact opnemen

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen