Wij kijken verder dan de zaak

PLONS! En weg is de BMW

Geplaatst:  20 maart 2017

Leestijd:  3 minuten

In de late avond van 26 april 2012 bracht de eigenaar van een BMW zijn collega in Rozenburg naar het veer over de Nieuwe Waterweg naar Maassluis. Omdat de veerpont net weg was, zette de eigenaar zijn auto stil op de veerstoep, die licht helde in de richting van het water.

Eigenaar en de collega zijn uitgestapt. Vervolgens is de auto gaan rollen en het water ingereden. De eigenaar claimt bij de verzekeraar de nieuwwaarde van de auto. Krijgt de eigenaar alles vergoed?

De verzekeraar – ASR – stelt dat de situatie anders is dan de eigenaar stelt. ASR stelt dat de eigenaar de auto opzettelijk het water heeft laten inrollen. Om dit te bewijzen draagt zij de volgende omstandigheden aan:

* de eigenaar heeft een slagboom en een stopstreep genegeerd;

* hij heeft de auto met draaiende motor in de stand neutraal achter gelaten;

* de eigenaar heeft de waarschuwing van de auto dat deze vergrendeld moest worden genegeerd;

* de eigenaar moet uitgestapt zijn terwijl de auto al rolde;

* het motief: de eigenaar had betalingsproblemen, hij betaalde regelmatig te laat en had schulden in verband met een opgerolde hennepkwekerij;

* de eigenaar heeft wisselende verklaringen afgegeven over de plaats van parkeren;

* en tot slot heeft hij de voorramen opgezet, zodat de auto snel zou vol lopen.

 

Tot welk oordeel komt de rechter?

De rechter oordeelt dat nu ASR de bewijslast heeft, het schieten van gaten in de het scenario van de eigenaar van de auto niet voldoende is. Onvoorzichtigheid staat wellicht vast en verdenking is wellicht begrijpelijk, maar verdenking is niet voldoende voor het bewijs van opzet. Het verweer van ASR wordt verworpen, ASR dient de nieuwwaarde aan de eigenaar van de auto uit te betalen!

 

Lees hier de volledige tekst: Uitspraak rechtbank

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met mr. Corina Evertse: telefoonnummer 0318 – 52 24 04, e-mail cevertse@boersadvocaten.nl


Terug naar overzicht

Onze advocaten helpen u graag verder. Wat kunnen we voor u doen?

Contact opnemen