Wij kijken verder dan de zaak

Update: faillissement Hotelkamerveiling B.V.

Geplaatst:  22 oktober 2021

Leestijd:  4 minuten

Hieronder treft u een update van de curator inzake het op vrijdag 8 oktober jl. uitgesproken faillissement van Hotelkamerveiling B.V.

 

Geachte gebruiker van Hotelkamerveiling.nl, 

Zoals u waarschijnlijk al hebt vernomen is Hotelkamerveiling.nl op 8 oktober jl. door de rechtbank te Utrecht failliet verklaard met aanstelling van ondergetekende tot curator. 

In verband hiermee hebben sindsdien geen veilingen meer kunnen plaatsvinden. Via de website van Hotelkamerveiling.nl (www.hotelkamerveiling.nl) en de website van ons kantoor (www.boersadvocaten.nl)  zijn alle gebruikers geïnformeerd over het faillissement en de wijze waarop zij hun vordering in het faillissement kunnen aanmelden. Dit kan via de website www.crediteurenlijst.nl. Het mailadres hotelkamerveiling@boersadvocaten.nl kan worden gebruikt voor eventuele vragen of om contact op te nemen over andere zaken aangaande het faillissement. Omdat inmiddels zeer veel berichten zijn ontvangen, kunnen deze niet direct worden beantwoord. Het kan dus langere tijd duren voordat u een reactie ontvangt. 

In verband met het faillissement is het helaas niet meer mogelijk om openstaande vouchers in te wisselen en kunnen couponcodes en biedtegoed niet meer worden gebruikt. Ook kunnen eventuele reserveringen bij hotels geen doorgang meer vinden. Uiteraard wordt dit ten zeerste betreurd. De schade die de gebruikers hierdoor lijden kan als vordering worden aangemeld in het faillissement via de hiervoor genoemde website www.crediteurenlijst.nl

De afgelopen week zijn de mogelijkheden van een eventuele doorstart, c.q. overname onderzocht. Uiteindelijk is er een gedegen branchegenoot gevonden die de bedrijfsactiviteiten van Hotelkamerveiling.nl zal gaan voortzetten. Dit zal waarschijnlijk gebeuren op dezelfde wijze en via dezelfde website als voorheen. Om de getroffen gebruikers van Hotelkamerveiling.nl tegemoet te komen, zullen zij door de overnemende partij worden voorzien van een nieuw tegoed waarmee de schade gedeeltelijk wordt gecompenseerd. Het nieuwe tegoed is dus niet gelijk aan het bedrag aan openstaande vouchers, couponcodes of biedtegoed, maar betreft een gedeelte hiervan. Alle getroffen gebruikers ontvangen hierover nog een mailbericht. 

Om de doorstart, c.q. overname mogelijk te maken, zal het klantenbestand van Hotelkamerveiling.nl worden overgedragen aan de overnemende partij. Hierbij zullen de regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) worden gevolgd. Voorafgaand aan de overname ontvangen alle gebruikers van Hotelkamerveiling.nl een mail waarin wordt meegedeeld dat hun gegevens worden overgedragen, tenzij binnen een bepaalde termijn wordt aangegeven dat hiermee niet akkoord wordt gegaan. De gebruikers kunnen dan via een link in de mail hun persoonsgegevens verwijderen.   

Nadere informatie over het faillissement en de afwikkeling hiervan zal bekend worden gemaakt op de website van ons kantoor (www.boersadvocaten.nl) en in de openbare faillissementsverslagen die u kunt raadplegen in het centraal insolventieregister op www.rechtspraak.nl.  

Met vriendelijke groet,

T.F. (Erick) Quaars

curator


Gekoppelde categorieën:


Terug naar overzicht

Onze advocaten helpen u graag verder. Wat kunnen we voor u doen?

Contact opnemen

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen