Wij kijken verder dan de zaak

Alimentatie en omgang

Heeft u vragen over alimentatie en/of omgang? Bijvoorbeeld over het vastleggen of wijzigen van afspraken hierover? Onze familierechtadvocaten beantwoorden ze graag voor u.

Onze uitleg

Wij geven advies over alimentatie en omgang

Bij een scheiding moet er mogelijk kinder- en/of partneralimentatie betaald worden. Wij kunnen u daarin ondersteunen. Ook voor het wijzigen van alimentatie of als alimentatie niet betaald wordt, kunt u bij ons terecht.

Als er kinderen in het spel zijn, is een ouderschapsplan verplicht inclusief omgangsregeling. Wij adviseren u daarin graag. Ook voor het wijzigen van de omgangsregeling of als de omgangsregeling niet wordt nagekomen, kunt u contact met ons opnemen.

Plan een adviesgesprek

Impactvolle situaties, persoonlijke benadering

Alimentatie en omgang zijn onderwerpen die een diepe impact kunnen hebben. In uw leven en dat van uw kind(eren). Naast emoties spelen – bij alimentatie – financiële belangen een rol. Het is belangrijk dat een advocaat die emoties ziet en een plek geeft in het traject. U kunt bij ons met vertrouwen uw zorgen en juridische vragen uit handen geven.

Boers Advocaten heeft veel ervaring in het familierecht in huis. Door het lidmaatschap van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Over ons & onze werkwijze

Afspraak ‘s avonds

Heeft u overdag geen tijd voor een afspraak of mediation? Dan bent u van harte welkom op woensdagavond, of in overleg op een andere avond. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen

Vrijblijvend kennismaken

Wilt u kennismaken of een vraag voorleggen? Het informatiespreekuur is op woensdag van 17.30 uur tot 18.00 uur, of in overleg op een ander tijdstip. Neemt u eerst telefonisch contact op (0318 – 52 24 04) of stuur een e-mail naar info@boersadvocaten.nl.

Plan een adviesgesprek
Onderwerpen

Hiervoor kunt u onder andere bij ons terecht:

Alimentatie en onderneming

Heeft een van de ouders een onderneming? Dan kan het berekenen van de alimentatie lastiger zijn. Wij zijn gespecialiseerd in complexe scheidingen, bijvoorbeeld als u samen of een van u een eigen onderneming heeft. Wij schakelen, indien nodig, deskundigen in voor nadere advisering over onder andere de bedrijfswaardering.

Vaststelling en wijziging van kinderalimentatie en / of partneralimentatie

Wilt u kinder- en/of partneralimentatie laten vaststellen, wijzigen of stopzetten? Wij kunnen u daarin juridisch bijstaan, zowel in het overleg met de andere ouder als in de procedure bij de rechtbank.

Omgangsregeling, gezag en voogdij

Onze familierechtadvocaten staan u graag te woord als u vragen heeft over (het wijzigen van) de omgangsregeling, gezag en voogdij. Onderwerpen waarbij zij oog hebben voor uw emoties en zakelijk zijn waar dat in uw belang nodig is.

Mediation bij alimentatie en omgang

Bij mediation vinden partijen samen een oplossing door bemiddeling van een onafhankelijke partij, de mediator. Mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt is naast  echtscheidingsadvocaat, een ervaren en geregistreerd mediator. Een van de voordelen van mediation is dat het contact tussen de ouders na afloop vaak beter is dan na een gerechtelijke procedure. Als er kinderen betrokken zijn, is dat erg belangrijk. Hier leest u meer over onze mediation op het gebied van familierecht.

(Hulp / coaching bij) het opstellen van een ouderschapsplan

Bij een scheiding moeten er afspraken gemaakt worden. Als er kinderen in het spel zijn, is een ouderschapsplan verplicht. Daarbij kunnen ouders soms wel wat hulp gebruiken; onze ervaring zetten wij daarvoor graag in.

Echtscheiding / uit elkaar gaan

Scheiden of uit elkaar gaan (met of zonder samenlevingscontract) is voor alle betrokkenen ingrijpend. U kunt bij ons terecht voor juridische ondersteuning, met oog voor uw emoties en belangen. Hier leest u wat we voor u kunnen betekenen.

Mediation / echtscheidingsbemiddeling

Gaat u uit elkaar en wilt u dat in goed overleg doen, ook al is de verstandhouding soms moeilijk? Een van onze familierechtadvocaten is een ervaren en geregistreerd mediator. Lees hier wat zij voor u kan betekenen.

Adoptie

Bij adoptie kunt u denken aan het adopteren van een (pleeg)kind uit binnen- of buitenland. Adoptie kan ook door een stiefouder en na een draagmoederschapstraject. Heeft u vragen over adoptie of behoefte aan juridische ondersteuning? Neemt u gerust contact met ons op.

Vaststelling en ontkenning vaderschap

De rechtbank kan het vaderschap laten vaststellen als niet zeker is wie de biologische vader van een kind is. Dat kan op verzoek van de moeder of het kind. Het vaderschap kan ook via de rechtbank ontkend worden, bijvoorbeeld als de juridische vader niet de verwekker van het kind is. Wij ondersteunen u graag in deze procedures.

Draagmoederschap

U kunt bij ons terecht voor juridisch advies over draagmoederschap, zoals de te nemen stappen en aandachtspunten. We ondersteunen u bij het vastleggen van de afspraken tussen de betrokken partijen en de juridische procedures.

Kinderontvoering

Heeft uw (ex-)partner uw kind meegenomen naar het buitenland, of vreest u hiervoor? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u over de mogelijkheden en de te nemen stappen.

Curatele, bewind en mentorschap

Soms is een meerderjarige niet (meer) volledig in staat om zijn of haar belangen zelf te behartigen. Er zijn dan verschillende beschermingsmaatregelen: curatele, bewind en mentorschap. Wij vertellen u graag meer over deze juridische mogelijkheden, de gevolgen en de procedure bij de rechtbank.

Wijzigen van voornaam of achternaam (naamrecht)

Wilt u uw voornaam wijzigen? Dat verloopt via de rechtbank. Het wijzigen van uw achternaam gaat via Justis, een onderdeel van het ministerie van Justitie. Onze familierechtadvocaten kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden, kosten en procedures.

Handige links:

Wij helpen u graag verder bij uw vraag over alimentatie en omgang.

Contact opnemen

Onze kennis over alimentatie en omgang

Alle artikelen