Wij kijken verder dan de zaak

Faillissementsrecht

Een faillissement of surseance van betaling (uitstel van betaling) heeft een grote impact op alle betrokkenen. Wij geven juridisch advies aan bestuurders, leveranciers, schuldeisers en financiers.

Onze uitleg

Wij zijn ervaren in het faillissementsrecht

Het faillissementsrecht omvat alle regels die gelden als een onderneming failliet gaat. Zoals de rechten van de schuldeisers, de afwikkeling van de schulden en de verantwoordelijkheden van de eigenaar/het bestuur. Omdat de gevolgen van een faillissement aanzienlijk en vooral complex zijn, is het belangrijk dat u zich goed laat voorlichten over uw juridische positie.

Plan een adviesgesprek

Jarenlange ervaring, praktisch advies

Bij Boers Advocaten werken meerdere advocaten die door de rechtbank worden benoemd als curator in een faillissement (en als bewindvoerder in een surseance van betaling). Dit gaat om zowel kleine als grote ondernemingen en in verschillende bedrijfstakken zoals bouw, handel, retail en industrie. Hier vindt u een overzicht van de faillissementen die wij in behandeling hebben.

Door onze ervaring weten wij als geen ander hoe een curator en de rechtbank te werk gaan in een faillissement. Zo weten wij waar we op moeten letten en kunnen wij u adequaat adviseren.

Over ons & onze werkwijze

Download de huurrecht- en insolventie bundel

Bent u op zoek naar meer informatie? Onze advocaten delen hun kennis en expertise door middel van de huurrecht- en insolventie bundel. Onderstaand kunt u deze vrijblijvend downloaden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

P.S. Bent u (ook) geïnteresseerd in de huurrechtbundel? Deze kunt u downloaden op de Huurrecht pagina.

Onderwerpen

Hiervoor kunt u onder andere bij ons terecht:

Aansprakelijkstelling door curator of schuldeiser

Wordt u als bestuurder aansprakelijk gesteld door de curator, of vindt een schuldeiser dat u onrechtmatig heeft gehandeld?

Of wil de curator een handeling of beslissing van het bestuur in de aanloop naar het faillissement vernietigen (‘pauliana’)? Zoals een betaling of overeenkomst? Wij adviseren u over uw juridische positie.

Aanvragen eigen faillissement / aanbieden akkoord

Onze faillissementsrechtadvocaten kunnen u adviseren bij het aanvragen van het eigen faillissement. Ze geven advies over de aanvraag bij de rechtbank en de risico’s, en laten u mogelijke knelpunten zien. Zo bent u voorbereid op vragen van de curator of kunt u vragen van de curator voorkomen.

Wilt u een akkoord aanbieden aan de schuldeisers? Dit kan zowel voorafgaand als tijdens het faillissement. Onze advocaten geven advies over het akkoord en staan u bij in het proces.

Doorstart van onderneming

Wij adviseren en begeleiden partijen die vanuit een faillissement een doorstart maken. Onze eigen ervaring als curator komt goed van pas bij de onderhandelingen en het sluiten van de (activa)overeenkomst. Zo weet u zeker dat u geen zaken over het hoofd ziet en zijn de risico’s duidelijk.

Juridisch advies aan bestuurders

Wij begeleiden bestuurders in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij herstructurering van de onderneming om een faillissement te voorkomen.

Ook als er geen sprake is van donkere wolken, is het verstandig om met ons te overleggen om de onderneming zoveel mogelijk faillissementsproof in te richten. Bij voorkeur kort nadat de onderneming is opgericht of voordat een activiteit is gestart.

Juridisch advies aan financiers

Onze faillissementsrechtadvocaten adviseren financiers (zoals een bank) over het vestigen van zekerheden, denk aan hypotheek- en pandrecht. Daarnaast treden we voor u op bij een geschil over het bodemrecht / bodemvoorrecht van de Belastingdienst.

Juridisch advies aan leveranciers en schuldeisers

Als leverancier en schuldeiser is het verstandig om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden faillissementsproof te maken, om uw positie (zo veel als mogelijk is) veilig te stellen. Wij doen dat graag voor u.

Dreigt uw afnemer failliet te gaan of is hij failliet? Wij vertellen u waar u op moet letten en welke mogelijkheden u heeft. Zoals het eigendomsvoorbehoud, retentierecht en recht van reclame.

Bent u van mening dat het bestuur van de onderneming niet juist heeft gehandeld? Wij adviseren over bestuurdersaansprakelijkheid en andere mogelijkheden.

Wij helpen u graag verder bij uw vraag over faillissementsrecht.

Contact opnemen

Onze kennis over faillissementsrecht

Alle artikelen