Wij kijken verder dan de zaak

Huurrecht

Wij adviseren verhuurders van winkelruimte, bedrijfsruimte of woonruimte. Ook als huurder van een bedrijfspand of winkelpand staan wij u graag bij.

Onze uitleg

Wij zijn ervaren in het huurrecht

Het huurrecht omvat alle regels op het gebied van huur. Bij Boers Advocaten zijn we gespecialiseerd in de (ver)huur van bedrijfsruimte, winkelruimte en woonruimte. Door onze ervaring weten wij hoe u bepaalde afspraken het beste kunt maken, om geschillen (en dus kosten) te voorkomen. Is er al een conflict? Dan zoeken we met u de juiste uitweg.

Plan een adviesgesprek

Grote belangen,
daadkrachtig advies

Huur en verhuur gaan vaak samen met grote belangen en forse investeringen. U wilt dan wel zeker weten dat (in diverse scenario’s) uw rechten gewaarborgd zijn.

Dat kan met de expertise van onze huurrechtadvocaten. Zij zijn daadkrachtig, ervaren, nuchter en zakelijk. Bij ons weet u waar u aan toe bent; zowel qua advies als procederen. Door het docentschap van mr. Louis de Boef op het gebied van huurrecht zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Over ons & onze werkwijze

Download de huurrechtbundel

Bent u op zoek naar meer informatie over huurrecht? Onze advocaten delen hun kennis en expertise door middel van de huurrechtbundel. Onderstaand kunt u deze vrijblijvend downloaden.

"*" geeft vereiste velden aan

 

P.S. Bent u (ook) geïnteresseerd in de huurrecht- en insolventie bundel? Deze kunt u downloaden op de Faillissementsrecht pagina.

Onderwerpen

Hiervoor kunt u onder andere bij ons terecht:

Bijzondere huurconstructies

Wij adviseren u graag bij bijzondere huurconstructies. Dit is het geval bij de verhuur van een pand waarbij meerdere partijen en/of meerdere overeenkomsten een rol spelen, zoals een bruikleenovereenkomst of verzorgingsovereenkomst. Denk aan een woonzorggebouw, een hotel voor arbeidsmigranten of een fabriek inclusief installaties.

Het opstellen van huurovereenkomsten

Als u een pand verhuurt, moet de overeenkomst recht doen aan uw investering. Als u winkel-of bedrijfsruimte huurt, wilt u de overeenkomst tussentijds kunnen aanpassen of beëindigen als de onderneming daarom vraagt. Bijvoorbeeld bij een teruglopende omzet.

Onze huurrechtadvocaten adviseren u over de overeenkomst en voeren indien gewenst de onderhandelingen. Het is goed om te weten dat de roulerende standaardmodellen van huurovereenkomsten nooit afdoende zijn. In alle gevallen is maatwerk vereist door deze aan te passen aan uw situatie. Doet u dat niet, dan mist u bijvoorbeeld goede afspraken over de risicoverdeling tussen huurder en verhuurder.

Onze advocaten hebben ervaring met huurovereenkomsten voor onder andere winkelcentra, koelhuizen, fabrieken, recreatieparken, koelhuizen, medische ruimten, woonzorggebouwen, hotels voor arbeidsmigranten en sporthallen.

Juridisch advies op het gebied van huurrecht

Bij Boers Advocaten beschikken we over jarenlange praktijkervaring in het huurrecht. U kunt bij ons terecht voor juridisch advies over bijvoorbeeld:

  • gebreken (aansprakelijkheid, kosten- en risicoverdeling);
  • huurbeding;
  • huurprijsverhoging of -verlaging;
  • indeplaatsstelling (bijvoorbeeld bij een bedrijfsovername);
  • ontbinding van de huurovereenkomst;
  • ontruiming;
  • opzegging van de huurovereenkomst;
  • renovatie.

Nog te realiseren vastgoed

Wij adviseren geregeld ontwikkelaars en bouwers in het geval van nog te realiseren projecten. Hier vindt u meer informatie over vastgoedrecht.

Onderhandelen

Als de huurovereenkomst nog niet gesloten is, voeren wij namens u de onderhandelingen. Onze expertise zorgt ervoor dat contracten beter uitonderhandeld worden. Wij houden daarbij altijd uw belang voor ogen.

Procederen

Een geschil proberen we altijd eerst in goed overleg op te lossen: dat bespaart u tijd en kosten. Een ander voordeel is dat partijen zelf de regie houden over de uitkomst. Komen we er toch niet uit? Dan starten we een procedure. Hierbij maken we een duidelijke inschatting van uw kansen. Zo weet u waar u aan toe bent.

Wij helpen u graag verder bij uw vraag over huurrecht.

Contact opnemen

Onze kennis over huurrecht

Alle artikelen