Wij kijken verder dan de zaak

Echtscheiding

Bij een scheiding verandert er veel in uw leven. Wij geven daarbij juridische ondersteuning aan particulieren en ondernemers. Wat kunnen we voor u doen?

Onze uitleg

Wij geven advies over echtscheiding

Bij een echtscheiding of als partners uit elkaar gaan moeten er afspraken gemaakt worden. Over de bezittingen, de financiën en – als er kinderen zijn – over een ouderschapsplan. Een emotionele tijd waarin ook financiële aspecten besproken moeten worden.

Onze familierechtadvocaten geven u een helder juridisch advies en komen op voor uw rechten.

Plan een adviesgesprek

Ingrijpende situatie, persoonlijke benadering

Een scheiding is ingrijpend: voor de partners en voor eventuele kinderen. Hierbij heeft u ondersteuning nodig op meerdere gebieden. Wij kunnen u juridisch bijstaan en vanuit ons netwerk in overleg coaches, psychologen en financieel adviseurs inschakelen.

In het familierecht spelen emoties – naast financiële belangen – een grote rol. Het is belangrijk dat een advocaat die emoties ziet en een plek geeft in het traject dat u doorloopt. U kunt bij ons met vertrouwen uw zorgen en juridische vragen uit handen geven.

Over ons & onze werkwijze

Mediation / echtscheidings­bemiddeling

Bij mediation vinden partijen samen een oplossing door bemiddeling van een onafhankelijke mediator. Mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt, een van onze echtscheidingsadvocaten, is een ervaren en geregistreerd mediator. Een van de voordelen van mediation is dat u samen de regie houdt over de uitkomst. Lees hier meer over onze mediation.

Onze aanpak

Wij geven advies van kwalitatief hoog niveau en werken naar een oplossing toe. Er is persoonlijke aandacht voor uw zorgen en juridische vragen. Onze advocaten zijn zakelijk waar dat – in uw belang – nodig is, en hebben oog voor uw emoties. Door het lidmaatschap van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) zijn we altijd up-to-date.

Afspraak ‘s avonds

Heeft u overdag geen tijd voor een afspraak of mediation? Dan bent u van harte welkom op woensdagavond, of in overleg op een andere avond. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen

Vrijblijvend kennismaken

Wilt u kennismaken of een vraag voorleggen? Het informatiespreekuur is op woensdag van 17.30 uur tot 18.00 uur, of in overleg op een ander tijdstip. Neemt u eerst telefonisch contact op (0318 – 52 24 04) of stuur een e-mail naar info@boersadvocaten.nl.

Plan een adviesgesprek
Onderwerpen

Hiervoor kunt u onder andere bij ons terecht:

Echtscheiding (nationaal en internationaal)

Bij een echtscheiding kunnen internationale aspecten een rol spelen. Bijvoorbeeld als de partners tijdens het huwelijk in het buitenland hebben gewoond. Of als een van beiden tijdens de echtscheiding in het buitenland woont of een andere nationaliteit heeft.

Dit kan relevant zijn voor de vraag welke rechter bevoegd is om de echtscheiding uit te spreken en welk recht dan van toepassing is. Het is verstandig om contact met ons op te nemen voor juridisch advies.

Echtscheiding en onderneming

Bent u ondernemer of getrouwd met een ondernemer en gaat u uit elkaar? Wij zijn gespecialiseerd in complexe scheidingen, bijvoorbeeld als u samen of een van u een eigen onderneming heeft. Wij schakelen, als dat nodig is, deskundigen in voor nadere advisering over onder andere de bedrijfswaardering en de continuïteit van de onderneming.

Uit elkaar gaan (met of zonder samenlevingscontract)

Bent u niet getrouwd en gaat u uit elkaar, met of zonder samenlevingscontract? Ook dan moeten er afspraken gemaakt worden. Over bijvoorbeeld de woning, de gezamenlijke bezittingen en eventuele schulden. Heeft u kinderen? Dan moeten er afspraken worden gemaakt over de zorg voor hen en de bijkomende kosten. Onze advocaten staan u hierin graag bij.

Het afwikkelen van huwelijkse voorwaarden

Bent u getrouwd onder huwelijkse voorwaarden? Dan is er een financiële afwikkeling nodig. Mogelijk is er sprake van een verrekenbeding, waarbij berekend moet worden wie wat heeft ingebracht qua bezittingen en inkomsten. Wij kijken graag welke afspraken er gemaakt zijn en wat dat voor u voor gevolgen heeft.

Het verdelen van bezittingen (boedelverdeling)

Of u nu in gemeenschap van goederen bent getrouwd of onder huwelijkse voorwaarden: er moet gekeken worden hoe de bezittingen verdeeld worden. Zoals de woning, inboedel, bankrekeningen en eventuele aandelen. Onze echtscheidingsadvocaten kunnen u hierover informeren en juridisch bijstaan bij de verdeling.

Het verdelen van pensioen (pensioenverevening)

Bij een scheiding moet er voor de pensioenen een regeling getroffen worden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en consequenties.

Coaching bij mediation

U kunt bij ons terecht voor mediation als u uit elkaar gaat. Maar misschien zit u al in een mediationtraject en heeft u behoefte aan persoonlijk advies. Onze advocaten treden dan graag op als uw adviseur en sparringpartner op de achtergrond.

Goed om te weten: door het lidmaatschap van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Alimentatie

Bij een scheiding moet gekeken worden of er kinder- en/of partneralimentatie betaald moet worden. Onze advocaten kunnen dit voor u berekenen en juridisch in gang zetten. Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van alimentatie.

Omgang

Bij een scheiding moeten er afspraken gemaakt worden. Als er kinderen in het spel zijn, is een ouderschapsplan verplicht. De omgangsregeling is daar een onderdeel van. Wij adviseren u daarin graag. Ook voor het wijzigen van de omgangsregeling of als de omgangsregeling niet wordt nagekomen, kunt u bij ons terecht.

Handige links:

Wij helpen u graag verder bij uw vraag over echtscheiding.

Contact opnemen

Onze kennis over echtscheiding

Alle artikelen