Wij kijken verder dan de zaak

Mediation familierecht

Waar (familie)relaties een rol spelen, is het soms moeilijk om samen uit een conflictsituatie te komen; bijvoorbeeld bij een echtscheiding. U kunt dan bij ons terecht voor mediation.

Onze uitleg

Wij zijn ervaren in mediation familierecht

Bij een geschil kunt u kiezen voor eigen advocaten. Maar het is verstandig om te bekijken of u via mediation (bemiddeling) sámen een oplossing kunt vinden.

Onze mediator laat het mediationproces in goede banen verlopen. Zoals het creëren van omstandigheden voor open communicatie en zorgen dat partijen evenveel ruimte krijgen. Daarnaast heeft de mediator een informerende rol over de mogelijkheden (juridisch en financieel).

Plan een adviesgesprek

Persoonlijke belangen,
een persoonlijke oplossing

U wilt uw geschil, inclusief financiële en soms ook emotionele belangen, niet zomaar uit handen geven. Kies daarom een advocaat/mediator met een erkende opleiding voor mediation. Bij Boers Advocaten is mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt een geregistreerd vFAS- en MfN-mediator.

Naast opleiding en ervaring is het belangrijk dat u een klik voelt met de mediator. Dat hoeft niet zozeer een persoonlijke klik te zijn; belangrijk is dat u het vertrouwen heeft dat de mediator met beide partijen hetzelfde doel voor ogen heeft.

Over ons & onze werkwijze

Afspraak ‘s avonds

Heeft u overdag geen tijd voor een afspraak of mediation? Dan bent u van harte welkom op woensdagavond, of in overleg op een andere avond. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen
Meer informatie

Handig om te weten over mediation familierecht:

Echtscheidingsbemiddeling

Bij een scheiding verandert er in korte tijd veel in uw leven. Hierbij heeft u ondersteuning nodig op meerdere gebieden. U kunt kiezen voor eigen advocaten. Maar het is verstandig om te bekijken of u via echtscheidingsmediation samen een oplossing kunt vinden en afspraken kunt maken.

Mogelijke conflicten worden bij de mediator besproken met het doel er samen uit te komen. Met als voordeel dat partijen zelf de regie kunnen houden over de uitkomst.

Goed om te weten: mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Zij is dus altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Mediation en onderneming

Als ondernemer heeft u bij mediation de oplossing veel meer in eigen hand en is maatwerk mogelijk. Mediation leent zich voor een zakelijk geschil, maar ook als u gaat scheiden en een onderneming heeft.

Door onze kennis van het ondernemingsrecht en familierecht kunnen wij ondernemers goed begeleiden in mediation. Wij informeren u, eventueel na het inschakelen van externe adviseurs, onder meer over bedrijfswaardering, financiën en de continuïteit van de onderneming. Ook wijst de mediator op de fiscale gevolgen van gemaakte afspraken met hulp van een fiscaal deskundige.

Mediation bij alimentatie en omgang

Bij mediation vinden ouders samen een oplossing voor hun geschil, met behulp van de mediator. Een van de voordelen hierbij is dat het contact tussen de ouders na afloop vaak beter is dan na een gerechtelijke procedure. Als er kinderen betrokken zijn, is dat erg belangrijk. Daarom leent een conflict over alimentatie en/of omgang zich goed voor mediation.

Mediation en erfrecht

Omdat in het erfrecht familierelaties een grote rol spelen, is mediation aan te raden bij een conflict. Bijvoorbeeld over de verdeling van de erfenis. Onze mediator mr. Carien Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt begeleidt de familie/erfgenamen hier graag in.

Coaching bij mediation

U kunt bij ons terecht voor mediation. Maar misschien zit u al in een mediationtraject en heeft u behoefte aan persoonlijk advies. Wij treden dan graag op als uw coach/sparringpartner.

De voordelen en nadelen van mediation

De voordelen van mediation:

  • U houdt samen de regie over de uitkomst, in plaats van een rechter die uitspraak doet.
  • Het resultaat is duurzamer en heeft meer draagkracht, omdat partijen samen de oplossing hebben gevonden.
  • Het komt de onderlinge relatie ten goede, omdat mensen niet lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan.
  • Er is meer ruimte voor creatieve oplossingen en een uitkomst op maat.
  • Bij een scheiding is het contact tussen de voormalige partners na afloop van de mediation vaak beter dan na een gerechtelijke procedure. Vooral als er kinderen betrokken zijn, is dat erg belangrijk.
  • Bent u ondernemer? Bij mediation heeft u de oplossing veel meer in eigen hand en er is maatwerk mogelijk.
  • Mediation is meestal sneller en goedkoper dan een procedure bij de rechtbank.

We laten het u eerlijk weten als uw geschil zich niet leent voor mediation. Want er zijn ook nadelen:

  • Mediation vereist inspanning en bereidwilligheid van partijen. Blijkt deze te ontbreken, dan moet u alsnog naar de rechter.
  • Besef dat water bij de wijn doen vaak onoverkomelijk is. Beide partijen moeten een handreiking kunnen én willen doen om tot een gezamenlijke oplossing te komen.
  • Komen partijen er samen niet uit? De mediator kan geen beslissing afdwingen. U moet dan alsnog naar de rechter.

Handige links:

Ik help u graag verder bij uw vraag over mediation familierecht.

Contact opnemen

Onze kennis over mediation familierecht

Alle artikelen