Wij kijken verder dan de zaak

Bedrijf in moeilijkheden betaalt wel de bank doch niet de Belastingdienst: bestuurdersaansprakelijkheid

Geplaatst:  16 juli 2015

Leestijd:  2 minuten

Op 21 mei 2015 heeft het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch (ECLI:NL:GHSHE:2015:1846) beslist dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur aan de zijde van de bestuurder indien een bedrijf dat in grote financiële moeilijkheden verkeert, wel, onder druk van de bank, de bank betaalt, doch belastingschulden onbetaald laat.

Als de bank weet dat een bedrijf in zwaar weer verkeert, oefent de bank vaak grote druk uit op het bestuur om vooral de bank af te lossen. Wat het lot is van de andere schuldeisers, waaronder de Belastingdienst, zal de bank, zogezegd, “een zorg zijn”.

De curator van de failliete vennootschap/de Belastingdienst kan de bestuurder aanspreken. Hij was immers degene die, onder druk van de bank, bezweek. Zuur voor de bestuurder. De bank is de lachende derde. Echter een dergelijk schip op het strand is een baken op zee. Ergo bestuurders van bedrijven in moeilijkheden houdt zeer nadrukkelijk rekening met de belangen van andere partijen dan die van de bank.

Indien u hierover nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met mr. Louis de Boef (0318 – 52 24 04, lldeboef@boersadvocaten.nl)


Gekoppelde categorieën:


Terug naar overzicht

Onze advocaten helpen u graag verder. Wat kunnen we voor u doen?

Contact opnemen

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen